Onmiddellijke inzetbaarheid en werkveld als partner

Door de betrokkenheid van het werkveld bij de vormgeving van deze graduaatsopleidingen spelen ze gericht in op de regionale noden. Niet alle graduaatsopleidingen worden overal in Vlaanderen ingericht en ze zien er ook niet overal hetzelfde uit. Aangezien werkplekleren de rode draad vormt, zullen de afgestudeerden onmiddellijk inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. 

Over welke opleidingen gaat het?

De graduaatsopleidingen gaan in september 2019 van start en de eerste afgestudeerden zullen dus eind 2020 of halverwege 2021 afstuderen. Enkele voorbeelden van relevante graduaten voor de voedingsindustrie zijn: Elektromechanische Systemen (met bv. de afstudeerrichtingen Onderhoudstechnicus of Meet- en regeltechnicus), Productiebeheer, HVAC-systemen, … 

Flexibele lesmomenten

De graduaten zijn flexibel. Meestal zijn ze modulair en staan stages en werkplekleren centraal. De opleidingen (van 120 studiepunten) kunnen overdag, ’s avonds of in het weekend georganiseerd worden, of in een combinatie hiervan. Dit laatste maakt de opleiding dan ook bijzonder interessant voor werknemers in je eigen bedrijf. Een voltijds traject duurt gemiddeld anderhalf tot twee jaar.

Leren door te doen

In de graduaatsopleidingen zal je studenten aantreffen die hun opgedane kennis meteen willen toepassen in de praktijk en die zo snel mogelijk willen kennismaken met hun toekomstige job. Het zijn studenten die op de werkvloer willen leren van gepassioneerde professionals. Studeren staat voor hen gelijk aan solliciteren en een groot deel van hun studietijd kan je beschouwen als proefperiode voor een job. De hogeschool voorziet van haar kant de vakspecifieke kennis die nodig is om die job uit te oefenen, en wel volgens het just-in-time-principe.

Wil je meer informatie over deze opleidingen in jouw regio? Contacteer dan Hilde Wynen.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven