Roel Van der Meulen, Manager Bakery bij VandemoorteleDat beseft ook Roel Van der Meulen, Manager Bakery bij Vandemoortele. Roel stelde zich daarom kandidaat om als STEM-ondernemer een gastles te geven aan de 6e jaars Wetenschappen-Wiskunde van het Regina Caelilyceum in Dilbeek.

“Wetenschap en technologie zijn de drijfveren voor de innovatie van morgen. Daarom vind ik het een uitgelezen opportuniteit om mijn ervaringen met jonge mensen te mogen delen in de hoop dat ze gestimuleerd worden om verder in deze richting te gaan. Bijkomend is het een mooie kans om te horen wat er leeft bij hen en aan te tonen hoe wetenschap en technologie een antwoord kunnen bieden op deze uitdagingen”, aldus Roel.

Al tijdens de intro over zijn eigen studieloopbaan, hangen de leerlingen aan Roels lippen. Roel studeerde bio-ingenieur, met als keuzeoptie scheikunde-voeding. Zijn doctoraat schreef hij over dikke-darm-fermentatie, geen alledaags onderwerp.

Omdat een zuiver wetenschappelijke functie jongeren vaak afschrikt, maakt Roel hen duidelijk dat STEM-profielen in heel uiteenlopende afdelingen en jobs terecht kunnen komen. Zo werken er bij Vandemoortele bio-ingenieurs in o.a. de productie, verkoop, kwaliteit, marketing, R&D, procurement, … tot zelfs het management toe.

Als belangrijkste competenties, noodzakelijk om een STEM-opleiding en -functie tot een goed einde te brengen, somt Roel het volgende op: 
- kritische vragen kunnen (en durven) stellen
- onderzoekend te werk kunnen gaan
- proberen te verklaren waarom bepaalde dingen gebeuren.

Tijdens de vragenronde valt meteen op dat duurzaamheid bij onze jeugd het hot topic is. Hoe beperkt Vandemoortele haar afval en uitstoot? Zijn jullie grondstoffen 100% duurzaam? Hoe beperken jullie het waterverbruik? …
Wat het stellen van kritische vragen betreft, zijn deze leerlingen alvast geslaagd!

Ook zin gekregen om als gastspreker een klas te woord te staan? Neem dan contact op met Hilde Wynen, hilde.wynen@alimento.be of 0476 990 799.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven