Het eurekamoment hadden studievrienden Philippe Hennin en Glenn Mathijssen tijdens een uitstapje naar New York. Op zoek naar een gezonde en betaalbare snack bleek die moeilijk te vinden. De twee bollebozen besloten om daar een oplossing voor uit te dokteren.

FrulegoDroom wordt werkelijkheid

Na heel wat denkwerk kwamen ze uit bij het basisconcept van wat Frulego zou worden: een automaat die op basis van diepgevroren fruit en groenten smoothies zonder additieven kan bereiden. Via een app kan de gebruiker dan een gepersonaliseerde smoothie samenstellen en delen met de community.

Spaargeld als startkapitaal

Het jonge geweld gelooft rotsvast in hun idee en sprak eerst het eigen spaargeld aan om een prototype te bouwen. Vervolgens schaarden ook VLAIO, Business Angels en een bank zich achter hun project waardoor de jonge en innovatieve start-up de kans kreeg een productieproces op poten te zetten. Frulego kaapte trouwens ook nog de tweede plaats weg binnen de ondernemingsplanwedstrijd Bizidee.

Sterke partnerships als meerwaarde

Maar zelfs een frisse start-up als Frulego kan niet zonder de expertise van de bestaande industrie. Daarom spraken ze het ingenieursbureau Voxdale aan om hun prototype te perfectioneren. Ook op het vlak van voedselveiligheid, microbiologie, productieprocessen en software hadden ze heel wat externe input nodig. Zo tonen ze aan dat gevestigde waardes en start-ups elkaar perfect kunnen aanvullen.

Wat brengt de toekomst?

Bedrijven die hun werknemers een gezonde snack willen bieden, kunnen binnenkort terecht bij Frulego dat zijn machines via een leasingcontract ter beschikking stelt. Op dit ogenblik zijn er al enkele grote warenhuizen zoals Carrefour die toegehapt hebben. Ook scholen zijn wellicht geïnteresseerd.

Op 1 april 2017 werd Frulego officieel gelanceerd. Wij wensen hen alvast heel veel succes!

www.frulego.com

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven