Heb je er ooit aan gedacht om je deuren te openen voor een ​​groep studenten of docenten? Food Tech Talent, een gezamenlijk initiatief van Alimento en Fevia, laat jongeren voedingsbedrijven ontdekken via bedrijfsbezoeken. Een mooie kans om je als potentiële werkgever te onderscheiden met jouw toekomstige talenten!

Het belang van bedrijfsbezoeken

De Belgische voedingsindustrie lijdt onder een groot gebrek aan zichtbaarheid voor studenten in het hoger onderwijs. Verschillende factoren kunnen dit fenomeen verklaren. Eén daarvan is het gebrek aan kennis van de sector en zijn technologieën, zowel bij studenten als docenten.

Promoot jezelf bij potentiële kandidaten

Door studenten te verwelkomen in jouw bedrijf, toon je dat digitalisering, wetenschap, innovatie en passie een integraal onderdeel zijn van een voedingsbedrijf. Zo'n bezoeken geven nieuwe perspectieven voor hun toekomst. Het is dus zeker interessant om bedrijfsbezoeken te integreren in jouw rekruteringspraktijken!

Informele gesprekken, rondleidingen en getuigenissen van werknemers vergroten de kans dat deze jongeren een stage willen lopen of willen solliciteren voor jouw bedrijf. En wie weet worden ze misschien wel toekomstige medewerkers?

Bedrijfsbezoeken: ook voor leerkrachten

Het onthaal van studenten is heel belangrijk, maar ook docenten uit het technische hoger onderwijs mogen we niet vergeten! Bij gebrek aan kennis van de voedingssector, verwijzen leerkrachten nog te vaak naar andere sectoren. Denk daarbij maar aan de luchtvaart of de automobielsector. Op die manier duwen ze hun leerlingen misschien op een onvrijwillige manier in een bepaalde richting. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bedrijfsbezoeken kunnen dit probleem verhelpen.

Nu is het aan jou!

Laat zien dat een voedingsbedrijf veel te bieden heeft, en wie weet trek je zo wel nieuwe ambassadeurs aan!

Al heel wat professoren uit de Bachelor in de Elektromechanica gingen jou voor. Het is een groot succes dat heeft geleid tot nieuwe samenwerkingen tussen universiteiten en bedrijven.

Jouw bedrijf voorstellen aan studenten of docenten?

Wil je meer informatie over dit onderwerp, aarzel dan niet om contact op te nemen met Hilde Wynen.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven