Heb je al eens gedacht aan een gastles of bedrijfsbezoek om de knappe koppen van de lokale (hoge)school of universiteit naar je onderneming te lokken?

Onbekend en onbemind?

De voedingsindustrie heeft naast voedingstechnologen ook nood aan heel wat andere hoger opgeleide profielen. Dan denken we vooral aan richtingen zoals elektromechanica, handelswetenschappen of (bio)chemie. Maar hoe groot is de kans dat deze studenten ooit een voedingsbedrijf aan de binnenkant zagen? 

Onbekend maakt onbemind en dat geldt natuurlijk ook voor onze sector. Daarom is het belangrijk dat we de deuren opengooien voor geïnteresseerde studenten. Toon hen hoe jouw bedrijf eruitziet, hoe het werkt, welke moderne technologieën je gebruikt en overtuig hen van het potentieel dat onze sector biedt. 

Haal Food Tech Talent naar jouw bedrijf

Dat brengen we al enkele jaren succesvol in de praktijk met de Food Tech Talent-bedrijfsbezoeken. Fevia en Alimento brengen hogeschool- en universiteitsstudenten uit diverse studierichtingen tot in de voedingsbedrijven. 

Wij promoten de volledige sector met jouw onderneming als uitmuntend voorbeeld. Klinkt goed, toch? Voor jouw bedrijf is dit een uitgelezen kans om de high-potentials aan te spreken en aan te moedigen om (ooit) te solliciteren.

Rolmodellen inspireren

We stemmen elk bezoek af op maat van de jongeren: studenten elektromechanica hebben immers meer interesse voor hoogtechnologische productielijnen terwijl de handelswetenschappers eerder benieuwd zijn naar je exportcijfers en hoe je deze doet stijgen.
De studenten voelen zich sterk aangesproken door getuigenissen van werknemers met een gelijkaardige studieachtergrond: ze zien hen als rolmodellen en leren interessante jobprofielen kennen. 

Gratis voor het bedrijf

Wat kost het voor jouw bedrijf? Helemaal niks! Je investeert enkel wat tijd, maar Alimento neemt de hele organisatie op zich. Om de beleving compleet te maken, raden we je aan om het hele gezelschap van je producten te laten proeven. Dat is bij elk bezoek een hoogtepunt waar ze naar uitkijken en dat hen nog lang zal bijblijven.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven