Efficiëntere productielijnen en technische innovaties plaatsen voedingsbedrijven vaak voor uitdagingen. De vraag naar technische knowhow overstijgt duidelijk het aanbod en daarom beslissen alsmaar meer bedrijven om eigen medewerkers een technisch bad te geven. Hiervoor kunnen bedrijven aankloppen bij VINTO waar ze onder meer terecht kunnen voor een technisch upgradetraject. Werknemers verwerven er meer technisch inzicht en kennis waardoor ze de werking van machines (beter) leren kennen.

Detectie van opleidingsbehoeften

Om de upgradetrajecten en opleidingsmodules nog meer af te stemmen op de noden van de deelnemers en hun bedrijf ontwikkelde VINTO een tool om de technische kennis van operatoren en techniekers in kaart te brengen. De domeinen waarbinnen technische opleiding nodig is in de huidige of toekomstige functie worden zo naar voren gebracht. VINTO stippelt op basis van de resultaten per deelnemer een individueel opleidingstraject uit en stelt een globaal opleidingsplan op voor het volledige team operatoren of techniekers.

Een brede waaier toepassingen

Dankzij de screeningstool kan VINTO dus nog maatgerichter te werk gaan. Door de vele toepassingen die de tool biedt, word je als bedrijf beter ondersteund in je zoektocht naar technische knowhow en beter begeleid bij de in- en doorstroom naar technische functies. Zo kunnen er aangepaste testen voor en na een opleiding afgelegd worden; kan het kennisniveau op het vlak van elektriciteit, mechanica en automatisering van je technische dienst worden bepaald en kan je nagaan over hoeveel technische kennis sollicitanten en nieuwe techniekers beschikken.

En praktisch? Hoe gebeurt de screening?

Op basis van de verwachtingen en de doelstellingen van je bedrijf ontwikkelt VINTO een custommade screeningsmethode. Elke medewerker ontvangt een code en een link naar de vragenlijst. Na registratie beantwoordt de deelnemer de vragen op pc, tablet of gsm. De invultijd hangt af van het kennisniveau van de medewerker en het aantal (sub)categorieën dat in de screening is opgenomen.

Wil ook jouw bedrijf met technische screening aan de slag? Neem dan contact op met een VINTO-projectcoördinator.
 

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven