Digitaal leren is aan een grote opmars bezig. Voor heel wat bedrijven is het uitgegroeid tot een onmisbaar element van een modern opleidingsbeleid.

Heel wat bedrijven richten hun blik op digital learning, of online leren. Maar het feit dat je vanop afstand leert, is zeker niet het enige voordeel van deze vorm van leren.  

Ontdek hier andere voordelen van deze opleidingsmethode: 

Digital learning is flexibel 

Eén van de grootste voordelen van e-learning is dat de werknemers de lessen via internet volgen. Ze hoeven niet fysiek aanwezig te zijn en nog minder in hetzelfde lokaal te zitten. Iedereen samenbrengen voor een opleiding was nog nooit zo eenvoudig.  

Eenvoudige toegang tot informatie 

Enkele prints van een presentatie waarop je summiere opmerkingen maakte, is niet echt een handige manier om de opgedane kennis te verwerken en bij te houden. Digital learning biedt ook hiervoor een oplossing. Al het lesmateriaal wordt online bewaard. Als je werknemers dat op een later ogenblik weer nodig hebben, volstaat het om terug te gaan naar de lesomgeving om de presentaties te consulteren en/of de les opnieuw te bekijken. 

Assimilatie van de kennis 

Digital learning laat toe om de opleidingen op te smukken met video’s, interactieve presentaties en games. Online opleidingen zijn vaak heel boeiend, waardoor de kennisverwerking extra vlot verloopt. 

Individuele aangepaste lessen 

Iedereen leert op zijn eigen manier. Ook ons geheugen werkt vaak anders. Online leren laat toe om de snelheid en de aard van de opleiding aan te passen aan de persoon die de les volgt. En voor heel wat lessen kan de deelnemer ook het tijdstip en de locatie helemaal vrij kiezen.  

Dat is toch heel wat beter dan een verplichte namiddagopleiding? 

Interesse? 

Alimento beschikt over een uitgebreid aanbod aan digitale opleidingen: www.alimento.be/digitaal-leren  

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven