Koekjesfabrikant Lotus Bakeries in Lembeke werkt voor stages en bedrijfsbezoeken sinds jaar en dag samen met een technische school uit de buurt. Om zijn vacatures verder in te vullen, wil het bedrijf nu ook samenwerken met scholen uit de wijdere omgeving. 

Maatwerk

Een brainstormsessie maakte meteen duidelijk dat door de vele uitbreidingen technici centraal moeten staan. Onze Alimento-adviseurs klopten aan bij de collega’s van VINTO om een bedrijfsbezoek op maat uit te werken. Drie technische scholen gingen in op de uitnodiging en 34 leerlingen van het 7de jaar TSO Industriële Onderhoudstechnieken gingen samen met hun leerkrachten op bedrijfsbezoek bij Lotus Bakeries. 

Proeven van storingzoeken

Eerst was er een korte presentatie door Alimento om voedingsbedrijven als werkgever in de kijker te zetten, en stelde Lotus Bakeries zichzelf en zijn openstaande vacatures voor. Daarna kregen de leerlingen een interactieve workshop analytisch storingzoeken die door een van onze VINTO-docenten werd gegeven. De link naar de echte werkvloer werd vervolgens meteen gelegd tijdens een bezoek aan de productieruimte van het bedrijf. Daar ontdekten de jongeren wat storingzoeken in de praktijk inhoudt. Twee Lotus-techniekers gaven toelichting over hun ervaringen in hun job, wat de aankomende technici duidelijk aansprak. Uiteraard ging Lotus Bakeries ook in gesprek met de jongeren om hen warm te maken voor een van de openstaande jobs.

Win-win

Dankzij dit bedrijfsbezoek dat Alimento organiseerde, is Lotus Bakeries erin geslaagd om contact te leggen met tal van toekomstige technici en potentiële solicitanten. Bovendien leer je als bedrijf via dergelijke bezoeken ook de Technisch Adviseurs en leerkrachten van de betrokken scholen kennen. Zij zijn ideale aanspreekpunten voor het regelen van stages, jureringen enz. Maar ook de jongeren en de scholen winnen erbij: de leerlingen en hun begeleiders gingen met praktische kennis naar huis en hebben een unieke blik mogen werpen op een van Vlaanderens meest toonaangevende bedrijven.

lotus

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven