Samenvatting
Timing :
Voorjaar 2026 - snel inschrijven is de boodschap !
Datum wordt vastgelegd indien er voldoende deelnemers zijn !

Inhoud :

Innovatie en duurzaamheid zijn de drijvende kracht achter heel wat voedingstrends . Heel actueel is de trend naar meer plantaardige voeding. Bedrijven trachten daarom om vb. hun ijsproducten creatief op de markt te brengen en aan te passen aan deze trends.

Welke invloed hebben dergelijke aanpassingen op de kwaliteit van het eindproduct? Welke proces- en productparameters moeten aangepast worden om alsnog een kwaliteitsvol ijsje te kunnen produceren? Wat zijn de sensorische eigenschappen (smaak, geur, kleur, textuur) van dergelijke plantaardige ijsjes? Welke informatie staat op de verpakking van ijs? Mag plantaardig ijs nog roomijs genoemd worden? Tijdens deze workshop wordt roomijs en plantaardig ijs bereid op pilootschaal. We leren inzicht krijgen in de functionaliteit van de verschillende ingrediënten en in het doel van de verschillende processtappen. Na de bereiding van het ijs wordt stilgestaan bij de verpakking, de wetgeving en de voedingswaarde. Als toetje worden de ijsjes geproefd en de kwaliteit beoordeeld.


Timing :

Voorjaar 2026 - snel inschrijven is de boodschap !

Datum wordt vastgelegd indien er voldoende deelnemers zijn !


Doelgroep:

  • leerkrachten wetenschappen - Chemie
  • leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken (Biotechnieken)
  • leerkrachten voeding (bakkerij) 
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn) 


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Campus Schoonmeersen HOGent
Valentin Vaerwyckweg 1 - 9000 GENT (Tel. +32 9 243 28 00)
Referentie
408980
Prijs
GRATIS voor leerkrachten

De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of maakt deel uit van een ondernemingsgroep met meer dan 100 werknemers): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75,00)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen (volgens de voorwaarden van CEVORA)
- Alle andere PC: € 350 per deelnemer per dag (halve dag = € 175,00)
Tijdsduur
3:00
Uren
09:00 - 12:00
Aantal inschrijvingen
4/15
Lesgevers
Hogeschool Gent
Praktische info

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven