Voorjaar 2026 - snel inschrijven is de boodschap !
Datum wordt vastgelegd indien er voldoende deelnemers zijn !
Inhoud :
Innovatie en duurzaamheid zijn de drijvende kracht achter heel wat voedingstrends . Heel actueel is de trend naar meer plantaardige voeding. Bedrijven trachten daarom om vb. hun ijsproducten creatief op de markt te brengen en aan te passen aan deze trends.
Welke invloed hebben dergelijke aanpassingen op de kwaliteit van het eindproduct? Welke proces- en productparameters moeten aangepast worden om alsnog een kwaliteitsvol ijsje te kunnen produceren? Wat zijn de sensorische eigenschappen (smaak, geur, kleur, textuur) van dergelijke plantaardige ijsjes? Welke informatie staat op de verpakking van ijs? Mag plantaardig ijs nog roomijs genoemd worden? Tijdens deze workshop wordt roomijs en plantaardig ijs bereid op pilootschaal. We leren inzicht krijgen in de functionaliteit van de verschillende ingrediënten en in het doel van de verschillende processtappen. Na de bereiding van het ijs wordt stilgestaan bij de verpakking, de wetgeving en de voedingswaarde. Als toetje worden de ijsjes geproefd en de kwaliteit beoordeeld.
Timing :
Voorjaar 2026 - snel inschrijven is de boodschap !
Datum wordt vastgelegd indien er voldoende deelnemers zijn !
Doelgroep:
- leerkrachten wetenschappen - Chemie
- leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken (Biotechnieken)
- leerkrachten voeding (bakkerij)
- leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn)