Samenvatting
Timing :
Voorjaar 2026 - snel inschrijven is de boodschap !
Datum wordt vastgelegd indien er voldoende deelnemers zij

Inhoud:

Je krijgt inzicht in de ‘wetenschap’ achter het koken. Na een kort theoretisch kader over de chemische en moleculaire principes hiervan, gaan we aan de slag in de keuken met voorbeelden zoals emulsies, schuimen, maillard, denaturatie van eiwit, productie van nepkaviaar,… We verkennen de functionaliteit van suiker, vet en eiwit in diverse culinaire toepassingen. Je kan deze workshop gebruiken om via de STEM-didactiek inzichten te geven in de wetenschappelijke veranderingen tijdens het koken.


Timing :

Voorjaar 2026 - snel inschrijven is de boodschap !

Datum wordt vastgelegd indien er voldoende deelnemers zijn !


Doelgroep:

  • leerkrachten wetenschappen - Chemie
  • leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken (Biotechnieken)
  • leerkrachten voeding (bakkerij) 
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn) 


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Campus Vesalius HoGent
Keramiekstraat 80 - 9000 GENT (Tel. 09 243 28 00)
Referentie
408979
Prijs
GRATIS voor leerkrachten

De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of maakt deel uit van een ondernemingsgroep met meer dan 100 werknemers): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75,00)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen (volgens de voorwaarden van CEVORA)
- Alle andere PC: € 350 per deelnemer per dag (halve dag = € 175,00)
Tijdsduur
6:00
Uren
10:00 - 16:00
Aantal inschrijvingen
4/15
Lesgevers
Hogeschool Gent
Praktische info

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven