1. Thomas More
  WiWeTeR organiseert wetenschappelijke activiteiten voor leerlingen. Je gaat er zelf aan de slag als een echte wetenschapper of technoloog en komt via experimenten heel wat te weten.

  WiWeTeR organiseert ook vormingen voor leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs. Daarnaast bieden ze ondersteuning voor scholen die een STEM-richting uitbouwen.
  Eén van onze favoriete workshops is ‘Snoepen van Wetenschap’, uit de reeks Newton.

  Dit is een academie van 2 uur voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar, waarin zij constructies bouwen met satéstokjes en snoepjes. Kinderen leren op die manier de sterkte van bepaalde constructievormen, zoals vierkanten en driehoeken, en leren over krachten.

 2. KU Leuven: STEM universiteit
 3. UCLL: Techniek- en wetenschapsacademie
  1. Techniek- en WetenschapsAcademie Houthalen-Helchteren (Limburg) biedt jongeren vanaf 5 jaar de kans om hun interesse voor techniek en/of wetenschap op een creatieve manier te botvieren. Zo kunnen kinderen, jongeren, leraren en ouders deelnemen aan workshops, die al dan niet in schoolverband georganiseerd worden.  Persoonlijk zijn we vooral gek op de workshops met speculoos, cupcakes, pralines, ….
  2. De Techniek- en WetenschapsAcademie Vlaams-Brabant probeert kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar warm te maken voor STEM via een ruim aanbod aan activiteiten. 
   Robots en programmeren met Lego WeDo en Lego Mindstorms EV3, wetenschappelijke voedingsworkshops, drones leren besturen, computerspelletjes ontwerpen, 3D-printing, techniek- en elektriciteitsprojecten, materiaalkennis en technieken voor handwerk, en nog zo veel meer. 
   Scholen kunnen er overdag terecht voor klasworkshops en studiedagen. Voor particulieren zijn er naschoolse workshopreeksen, vakantiekampen en verjaardagsfeestjes. 
   Alle activiteiten zijn degelijk wetenschappelijk en pedagogisch onderbouwd: kinderen leren op een ludieke manier, krijgen de nodige uitleg over de wetenschappelijke onderbouw en doen tegelijk ook nog eens een succeservaring op.
 4. www.stemacademie.be
 5. Dit is een portaalsite voor buitenschoolse activiteiten.
  Via deze link zie je in welke gemeentes er een aanbod is
 6. Techniekacademie West-Vlaanderen

Contacteer voor meer info

Terug naar boven