Doelstelling:
Aan leerlingen van de 1ste graad sec. onderwijs de mogelijkheid geven een virtueel bezoek te brengen aan een voedingsbedrijf aan de hand van filmpjes. Ook een reëel bedrijfsbezoek behoort tot de mogelijkheden. Het is een ontdekkingstocht naar het technisch proces in de voedingsindustrie.
Doelgroep
Leerlingen eerste graad zowel A- als B-stroom
Beschrijving
Techniek in het bedrijf: hier ontdek je materiaal om binnen te kijken in een bedrijf en de verschillende processen en beroepen te ontdekken tijdens een reëel bedrijfsbezoek. Hier vind je: technisch proces, O&O, het maakproces, het logistiek proces, het ontwerpproces, bedrijf als systeem, bedrijf en effecten, bedrijf en voedselveiligheid. Er zijn een handleiding en werkbladen ter beschikking. Hier ontdek
Techniek in de klas: een reëel bedrijfsbezoek is niet steeds mogelijk , daarom zijn er 6 filmpjes ter beschikking waarbij je een virtuele toer maakt in voedingsbedrijven, opgedeeld volgens mogelijke processen. Je kan de handleiding en werkbladen . Hier vind je: technisch proces, O&O, het maakproces, het logistiek proces, bedrijf als systeem, bedrijf en voedselveiligheid.
Alimento: Hier ontdek je het technisch proces in de voedingsindustrie, het belang van biotechniek voor de toekomst en het belang van talenten voor het keuzeproces van de leerlingen. Hier vind je een leerwerkboek voor jongeren tussen 11 en 15 jaar voor de A- en B-stroom, een handleiding, filmpjes over het technisch proces en de logistieke keten
Toolformaat:
Een didactische website: www.klasinbedrijf.be
Techniek in de klas
Voor het virtuele bedrijfsbezoek vind je 6 verschillende perspectieven met een bijhorende handleiding, een (exemplarisch ingevuld) pakket werkbladen en een matrix. Deze matrix geeft een overzicht van alle items uit de werkbladen die gekoppeld worden aan enerzijds eindtermen, TOS21 en VOET en anderzijds beleidsdocumenten over ondernemerszin en STEM.
Techniek in het bedrijf
Een reëel techniekbedrijfsbezoek kan vanuit verschillende gezichtspunten. Je vindt 8 verschillende perspectieven met een bijhorende handleiding, een (exemplarisch ingevuld)pakket werkbladen en een matrix. Deze matrix geeft een overzicht van alle items uit de werkbladen die gekoppeld worden aan enerzijds eindtermen, TOS21 en VOET en anderzijds beleidsdocumenten over ondernemerszin en STEM.
Alimento
In het luik Alimento ontdek je het technisch proces in de voedingsindustrie, het belang van biotechniek voor de toekomst en het belang van talenten voor het keuzeproces van de leerlingen. Hier vind je een leerwerkboek voor jongeren tussen 11 en 15 jaar voor de A- en B-stroom, een handleiding en filmpjes over het technisch proces en de logistieke keten.