Doelstellingen:

Het Beroepenhuis wil de wereld van arbeid en beroepen bekend maken bij jongeren. Het creëert daartoe een context waarin jongeren de kans krijgen om hun eigen talenten te ontdekken en hun horizon te verruimen. Zo helpt men de tieners bij een bewuste en positieve studie- of beroepskeuze.

Doelgroepen:

De interactieve tentoonstelling en de ateliers van Het Beroepenhuis zijn gericht naar alle jongeren uit de 3de graad basisonderwijs (inclusief Buitengewoon) en de 1ste graad secundair onderwijs (A-stroom en B-stroom), alsook de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers (OKAN).

Ook leraren, schooldirecties, medewerkers van centra voor leerlingenbegeleiding en pedagogische begeleidingsdiensten en ouders zijn welkom.

beroepenhuis

Beschrijving:

  • In de doe-tentoonstelling maken de jongeren op een speelse manier kennis met beroepen uit o.a. de voedingsindustrie, zoals een productieoperator en een kwaliteitsverantwoordelijke.
  • Wie met de klas komt, kan aan de slag met concreet materiaal in de beroepenateliers.  Zo kan je bv. deelnemen aan een ware smaaktest!
  • Op de website vind je heel wat interessant lesmateriaal.
  • Het Beroepenhuis werkte, vaak in samenwerking met partners, tal van boeiende projecten uit.

Een bezoek plannen?

Hiervoor kan je tijdens de kantooruren terecht op het nummer : 09 330 85 50

Het Beroepenhuis vzw
Doornzelestraat 86-92
9000 Gent

E-mail: info@beroepenhuis.be

Ligging en bereikbaarheid

 

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Terug naar boven