Doelgroep
Alle personen die een heftruck, reachtruck, ... moeten besturen:

  • onervaren beginnende chauffeurs
  • gelegenheidschauffeurs
  • ervaren chauffeurs die nood hebben aan een heropfrissing van hun theoretische kennis, veiligheidsprincipes of praktische vaardigheden
  • chauffeurs met een attest waarvan de geldigheidsduur verstreken is

Doelstelling
Deze opleiding bezorgt aan de (toekomstige) chauffeur de nodige kennis en vaardigheden om veilig te rijden met een heftruck, reachtruck, ...: het rijden en manoeuvreren, het vastnemen, transporteren, neerzetten en stapelen van een last, enz.

De bestuurders worden opgeleid met als doel:

  • veiliger leren rijden om zowel lichamelijke als materiële schade te beperken (veiligheidsfunctie)
  • evenwicht vinden tussen het veilige rijgedrag en de productiviteit (rendement)
  • een langere levensduur van materieel te bewerkstelligen en schade aan de vracht te vermijden (economie).

Methode
Naast de theorie ligt de nadruk op het ervaringsgewijs leren rijden . Voor chauffeurs met ervaring ligt de nadruk op een heropfrissing van de reeds opgedane kennis.

Benodigdheden
Veiligheidsschoenen zijn verplicht, werkkledij is aangeraden.

Inhoud

  • Theoretische inhoud
    • wetgeving
    • technische begrippen van de truck
    • bouw van de truck
    • preventief onderhoud
    • laaddiagram
    • veiligheidsregels voor het gebruik van de truck
    • stabiliteit van de truck
  • Praktische inhoud
    • dagelijkse controle van de truck
    • bedienen van de truck
    • transportroute
    • toepassing van de veiligheids- en verkeersregels
    • stapelen, lossen en laden van de last

Duur van de opleiding
De duur van de opleiding is afhankelijk van de ervaring, kennis en vaardigheden van de chauffeur, alsook van de specificiteit van het toestel waarvoor de chauffeur een opleiding volgt. De exacte duur van de opleiding dient bijgevolg steeds te worden bepaald in samenspraak met de lesgever.


Praktische organisatie
Het bedrijf:

  • schrijft zich in bij de lesgever
  • meldt eventuele wijzigingen (data, deelnemers, ...) en annulaties aan de lesgever. Eventuele annulatiekosten zijn ten laste van het bedrijf.

De data waarop de opleidingen plaatsvinden, worden bepaald in onderling overleg tussen de lesgever en het bedrijf.Indien de opleiding gericht is naar een zeer specifieke opleidingsvraag, wordt de opleiding beschouwd als een opleiding op maat. De opleidingen op maat (zowel in het bedrijf als in het opleidingscentrum) vallen buiten de gratis opleidingen.

S'inscrire à cette formation

Pratique

Lieu
Point Centre
avenue Georges Lemaître 19B - 6041 GOSSELIES (Tél 071/378658)
Référence
IFP/242/41/2103/73041/01
Prix
Le prix varie selon la commission paritaire (CP) du travailleur et selon la taille de l’entreprise:
- CP 118/220 + l'entreprise compte moins de 100 travailleurs: gratuit
- CP 118/220 + l'entreprise compte au moins 100 salariés (ou fait partie d'un groupe d'entreprises qui emploient ensemble 100 travailleurs ou plus) : € 150 par jour et par participant (une demi-journée = € 75 pp)
- CP 200: uniquement gratuit pour les formations sur la sécurité et la technologie alimentaire (selon les conditions de CEFORA)
Durée
16 h, CEP possible en combinaison avec d'autres modules de Technologie alimentaire
Date de début
Activé > 4 participants
Dates
à déterminer, selon les inscriptions
Heures
09h00-17h00, avec lunch
Nombre d'inscriptions
0/12
Formateurs
Adrianor
Coûts salariaux - CEP

En certains cas, une partie des coûts salariaux peut être récupérée par une attestation CEP (Congé Education Payé )

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Cécile Beauve

Conseillère
Retour vers le haut