Samenvatting
Traditioneel wordt hop al eeuwenlang gebruikt om de microbiële en smaakstabiliteit van bier te beïnvloeden. Hop, in al zijn vormen, wordt in detail bekeken om zo verder te gaan tot de diverse mogelijkheden van hopadditie, elk met zijn voor- en nadelen, en met focus op dryhopping.

Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken, productieverantwoordelijken werkzaam in een brouwerij.

Doelstelling
Je wordt wegwijs gemaakt in de complexe wereld van hop en hopadditie bij het brouwen van bier.

Voorkennis
Voorkennis is niet vereist. Een scheikundige basis en begrip van de technologie van bierbrouwen is meegenomen.

Inhoud

    • je leert hop beter kennen. Hop bevat alfa- & bètazuren, hopoliën, polyfenolen & steroïden, eiwitten, cellulose, monosacchariden, pectine & mineralen
    • er wordt ingezoomd op hopadditie in diverse momenten van het brouwproces. Hopsoort, -vorm, -dosering, tijdstip van hoptoevoeging, temperatuur (in fermentatievat) en contacttijd tijdens het brouwproces, biotransformatie,... bepalen allen de smaak- & aromastabiliteit van het bier, oxidatie, opslag- & transporteisen, wortverlies & prijskaartje
    • de focus wordt gelegd op de populaire techiek van drooghoppen met diverse apparatuur

Duur
½ dag

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
’t Hoppecruyt, Provenplein 69, 8972 Poperinge
Referentie
IPV/242/43/2102/82942/01
Tussenkomst
75 EUR/halve dag/dlnr (max 225/have dag voor 3 dln
Startdatum
07/09/2024
Datums
07/09/2024
Uren
13:30-17:30
Lesgevers
Brombeer Compagnie BV
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven