Samenvatting
Innovatie en productontwikkeling zijn de spil van een voedingsbedrijf. Door nieuwe producten te creëren en bestaande te verbeteren vergroot je de marktpositie van je bedrijf en product. Hoe kom je efficiënt tot succesvolle nieuwe producten?
Doelgroep
R&D, productontwikkelaars, kwaliteitsverantwoordelijken betrokken bij het ontwikkelen en herformuleren van producten en het opvolgen van projecten in de voedingsindustrie.
Doelstelling
Expertise op het gebied van productontwikkeling versterken en verbreden, waardoor met meer succes en efficiënter geïnnoveerd kan worden.
Inhoud
- vereisten van de IFS-norm & BRC-norm
- vereisten wetgeving (additieven, claims,..)
- praktische aanpak: ontwikkeling en herformulatie van recepturen
projectopvolging en verschillende fases innovatieproces
- trends & innovatie met praktijkvoorbeelden van nieuwe producten, grondstoffen en concepten in de markt
De opleiding gaat door vanaf 5 deelnemers.
Duur
½ dag