Doelgroep
Medewerkers van R&D, productontwikkeling, kwaliteitsafdeling uit de voedingsindustrie.

Doelstelling
De Nutri-Score werd ingevoerd in verschillende Europese landen om consumenten te helpen de meest gezonde productkeuze te maken binnen een productcategorie. Dankzij dit logo is in één oogopslag duidelijk welk product de meest gezonde keuze is. Een gezond(er) product loont dus.

Wij maken je graag wegwijs in de wereld van de Nutri-Score door dieper in te gaan op de berekening van deze Nutri-Score en hoe de verschillende Europese lidstaten hiermee omgaan. Producten krijgen plus- en minpunten op basis van de voedingswaarde en gebruikte ingrediënten. Welke ingrediënten kunnen pluspunten opleveren en welke hebben een negatieve impact op je Nutri-Score?

Wij geven je graag tips & tricks om je Nutri-Score te verbeteren en samen duiken we in enkele case-studies waarin we de Nutri-Score van een product naar een hoger niveau optrekken door reformulatie.
Benieuwd welke Nutri-Score verbetering mogelijk is voor jouw producten? Stuur ons dan je specifieke voorbeeld min. 3 weken voor de opleiding door en we gebruiken het als case-study tijdens de opleiding.

Voorkennis
Geen specifieke voorkennis vereist.

Inhoud

  • wat bepaalt de Nutri-Score
  • welke elementen hebben een positieve invloed op de Nutri-Score
  • hoe kan de Nutri-Score beïnvloed worden zonder impact op smaak of kwaliteit
  • wat gebeurt er in Europa op het gebied van Nutri-Score
  • waarom is het belangrijk een goede Nutri-Score na te streven
  • case-studies

De opleiding gaat door vanaf 3 deelnemers.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/242/41/2103/82599/01
Prijs
Gratis voor een werknemer behorend tot PC 118 of 220, en voor een patroon die zich inschrijft samen met een werknemer (PC 118/220). In alle andere gevallen bedraagt de kostprijs € 100 per dag (halve dag = € 50).
Telt uw bedrijf 100 werknemers of meer (of behoort het tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer), dan is de kostprijs voor zowel patroon als werknemer € 100 per dag.
Bij niet verwittigde afwezigheid wordt een annulatiekost van € 150 per lesdag aangerekend.
Tijdsduur
4 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
09u00-13u00
Aantal inschrijvingen
3/20
Lesgevers
Charlotte Behaeghe - Katrien Volkaert (AMNorman BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven