Samenvatting
Deze Advanced Master of Science in Sustainable Food Packaging omvat 60 studiepunten en benadert het duurzaam verpakken van levensmiddelen op een holistische wijze. Het programma is modulair opgebouwd. Studenten worden slechts 1 dag per week op de campus verwacht.

Doelgroep
Medewerkers uit de voedingsindustrie betrokken bij het verpakken.

Doelstelling
Specialisatie in duurzaam verpakken van levensmiddelen.

Voorkennis
Masteropleiding met voldoende kennis van chemie en wiskunde is onontbeerlijk, interesse in Duurzaamheid, Voeding en Verpakking, basiskennis Excel.

Inhoud
Het programma is modulair opgebouwd. Daardoor kan je het programma spreiden over één, twee of drie jaar. Lessen worden online, hybride en on campus gegeven in het Engels.

Module 1 (Sept - Okt – Nov)

    • Sustainability in food systems (5 ECTS)
    • Food packaging systems: materials, machines and packaging conditions (7 ECTS)

Module 2 (Nov - Dec – Jan)

    • Food packaging economics & management (4 ECTS)
    • Shelf life of packed foods (7 ECTS)

Module 3 (Feb – Maa)

    • Food safety of packaging materials (3 ECTS)
    • End-of-life management of packaging (5 ECTS)
    • Quality management in food packaging (4 ECTS)

Module 4 (Apr – Mei)

    • Food packaging design (5 ECTS)
    • Comparative sustainability analysis of food packaging - Internship (5 ECTS)

Module 5 (Deadline: mid-juni)

    • Master’s dissertation (15 ECTS)

De tegemoetkoming van Alimento is enkel van toepassing op de live lessen (online of fysieke lessen).

Data & duur
start september 2024 – duur 1, 2 of 3 jaren

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
UGent, campus Kortrijk
Referentie
IPV/242/43/2157/86874/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Universiteit Gent
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven