Samenvatting
Chemische gevaren veroorzaken vaak kopzorgen. Hoe vind ik vlot de relevante wetgeving? En wat als er (nog) geen wetgeving bestaat? Leer de essentie voor het opzoeken en updaten van chemische gevaren als ondersteuning van de risico-analyse.

Inleiding
Stel: “De collega’s van productontwikkelling en aankoop hebben weeral een hoop nieuwe grondstoffen binnengebracht ! De technische fiches zijn binnen maar het is nog niet gelukt om de risico analyse grondig na te zien en aan te passen. Vooral die chemische gevaren veroorzaken kopzorgen. Hoe vind ik de relevante wetgeving vlot ? En wat als er (nog) geen wetgeving bestaat? “ Een herkenbare situatie?

Deze cursus van een halve dag heeft niet de intentie alle chemische gevaren te omvatten, maar wil een wegwijzer bieden voor het opzoeken en updaten van chemische gevaren als ondersteuning van de risico analyse.

Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken en medewerkers, HACCP team leden.

Inhoud
Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Inleiding:
    • Recalls ivm chemische gevaren in de pers
  • Bronnen:
    • Verschillende bronnen/oorzaken van chemische gevaren in voeding zoals: landbouw, milieu, productieproces, verpakking, ongediertebestrijding, reiniging & desinfectie,..
  • Chemische gevaren en hun (europese) wetgeving:
    • We bespreken de verschillende chemicaliën in voeding. Hierbij denken we niet enkel aan grondstoffen (vb residuen en contaminanten) maar ook verpakkingen, additieven, kleurstoffen, aroma’s, enzymen, vitaminen, mineralen, extractiemiddelen en procescontaminanten komen aan bod.
  • Risico analyse:
    • Hoe toxisch zijn de belangrijkste nu eigenlijk, wat zijn de mogelijke gevolgen voor onze gezondheid en hoe beoordelen we de chemische gevaren in onze risico analyse?
  • Normeisen BRC / IFS / FSSC 22000
  • Controles door de overheid en actielimieten
  • Analyses
  • Updates
  • Toekomst
Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
ALDHEM Horeca Group NV
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK (Tel 014/50 10 01)
Referentie
IPV/242/41/0169/83955/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
4 uur, geen VOV
Startdatum
16/10/2024
Datums
16/10/2024
Uren
9u00-13u00
Aantal inschrijvingen
2/12
Lesgevers
Lieselot Heyse (AMNorman BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Tom De Cock

Adviseur
0474/575846
Terug naar boven