Inleiding
Een goede (proces)validatie leidt tot belangrijke inzichten en kan dienen als stevige steunpilaar van een voedselveiligheids- en kwaliteitsbeleid, van houdbaarheidstesten of onderbouwing van bepaalde processtappen, ….
In deze opleiding wordt dieper ingegaan op validatie aan de hand van voorspellend modelleren alsook op het uitvoeren van challenge testen.
Inhoud
- Inleiding:
- Wat en waarom
- Definities
- Wettelijk kader
- Voorspellend modelleren
- Verschillende modellen
- Welk model gebruik ik wanneer
- Toepassingen en voorbeelden
- Voor- en nadelen
- Challenge-testen
- Wat, hoe, wanneer wel/niet toepassen, …
- Hoe starten met een challenge test (valkuilen, tips & tricks)
- Hoe interpreteer je een challenge test
- Q&A
Uitwisseling van kennis en know-how verzekerd.
Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, bedrijfsleiders, productieverantwoordelijken, R&D-verantwoordelijken & -medewerkers
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgever); gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.
Voorkennis
microbiologie