Doelgroep
Alle personen binnen een onderneming (alle sectoren) die betrokken zijn bij het ontwerpen, opmaken en bepalen van de correcte inhoud van etiketten, verpakkingen én technische fiches/specificaties.
Doelstelling
De deelnemers wegwijs maken in de ‘horizontale’ wetgeving inzake etikettering. In het bijzonder, het toepassen van Verordening 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten (FIC).
Specifieke ‘verticale’ regelgeving (sectorspecifiek) komt in deze OPEN opleiding niet aan bod!
Inhoud
- Situering (toekomstige) wetgeving – overgangsperiode
- Belang van correcte informatie op etiketten, verpakkingen én technische fiches/specificaties
- Verplichte en vrijwillige vermeldingen (claims,….) - duidelijke vergelijking tussen de huidige en toekomstige wetgeving
Mogelijkheid tot concrete vraagstelling aan de hand van door de deelnemers meegebrachte voorbeelden
Methodiek
Interactieve, praktische aanpak gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen deelnemers en lesgever.
Mee te brengen !!!
Recepten, etiketten, verpakkingen, technische fiches/specificaties,….. of andere actuele vragen/discussies vanuit het bedrijf.