Doelgroep
Brouwoperatoren.
Doelstelling
Tegen het einde van de workshop heb je je eerste brouwinzichten verworven in de dagdagelijkse praktijk van een commerciële microbrouwer.
Voorkennis
Voorkennis is niet vereist.
Inhoud
- Een dagvullende activiteit in een locale microbrouwerij die al in de vroege uurtjes van start gaat. Dit betekent ook dat we het biermerk van het huis brouwen.
- Alle nodige stappen van het brouwproces uitvoeren. Je gaat schroten, maïschen, filteren & spoelen, koken, koelen, pitchen… wegen, meten, controleren.
Het volledige brouwproces wordt begeleid door Peter Croonenberghs. Tussendoor leert hij je de theoretische basisbeginselen. De brouwer van het huis houdt uiteraard een oogje in het zeil. Hij is altijd
bereid om zijn brouwinstallatie tijdens een rondleiding toe te lichten.
- Je zintuigen prikkelen. Je kijkt, proeft, hoort, ruikt en voelt mout, hop, kruiden, wort. Je houdt brouwtemperaturen nauw in de gaten en je inspecteert het kookproces. Je berekent het alcoholpercentage en bitterheid. Net als in je hobbypraktijk maar net dat tikkeltje meer.
Duur
1 dag
Inschrijven
Inschrijven