Doelgroep
Alle medewerkers en/of leden van het HACCP-team die betrokken zijn bij het opstellen van een monstername- en analyseplan (kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, bedrijfsleiding, labo-medewerkers, ... van slachthuizen en uitsnijderijen).
Doelstelling
In deze cursus worden de noodzakelijke inzichten bijgebracht teneinde een onderbouwd monstername- en analyseplan voor grondstoffen, proces- en omgevingsparameters en eindproducten uit te werken.
De vigerende wetgeving alsook specifieke omzendbrieven voor de sectorbranche worden toegelicht tijdens de opleiding.
Inhoud
- monstername en analyseplannen: wettelijk kader, omzendbrieven FAVV en commerciële normen: wat en hoe interpreteren
- te analyseren parameters: grondstoffen / eindproducten, wateranalyse, luchtanalyse, omgevingscontrole, hygiëne van het personeel, proces parameters
- frequentie en onderbouwing monstername en analyseplannen
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster) gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.
Duur
1 dag