Doelgroep

R&D medewerkers, productontwikkelaars, kwaliteitsmedewerkers.


Doelstelling

De laatste jaren stijgt de vraag naar producten met een ‘clean label’ en heerst meer en meer het idee ‘hoe minder additieven, hoe beter’.

Hoever kan en mag men hierin meegaan? Wat zijn de gevaren hieraan gelinkt? Hoe ga je creatief om met ‘clean label’?


We dompelen je onder in de legale aspecten van additieven maar leren je ook hoe optimaal gebruik te maken van de juiste additieven tijdens productontwikkeling en hoe producten te herformuleren richting ‘clean label’.


Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist


Inhoud

  • Wat betekent clean label?
  • Additieven: wetgevend kader & veiligheid
  • Additieven: technologische/functionele aspecten
  • Zin & onzin rond additieven
  • Praktische cases: hoe een product reformuleren richting clean label?




Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Referentie
IPV/241/41/2101/80984/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
6 uur, geen VOV
Startdatum
15/05/2024
Datums
15/05/2024
Uren
09h00-15h00
Aantal inschrijvingen
8/20
Lesgevers
Elke Debou (AMNorman BV)

Katrien Volkaert (AMNorman BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven