Samenvatting
Zowel sensorische als instrumentele testen voor het meten van de geurbelasting van verpakkingsmaterialen worden behandeld. Via casestudies (papier/karton en polymere materialen) wordt de impact van verpakking op de smaak van voedingsmiddelen aangetoond.

Doelgroep
Medewerkers in afdelingen R&D, productontwikkeling, kwaliteit en productie

Doelstelling
Impact van verpakking op de smaak van verpakte voedingsmiddelen aantonen.

Inhoud

    • Inleiding en geurproblematiek van voedingscontactmaterialen (FCM)
    • Interacties tussen levensmiddel-verpakking m.b.t. vluchtige componenten (permeatie, migratie, scalping)
    • Geurkrachtige vluchtige componenten in voedingscontactmaterialen - geurwiel van voedingscontactmaterialen (FCM)
    • Wetgeving inzake FCM, Good Manufacturing Practices richtlijnen en Verklaring van Overeenkomst
    • Sensorische methodieken voor het meten van geurbelasting van FCM
    • Chemisch-analytische technieken voor het meten van geurbelasting, detectie van geurkrachtige verbindingen en het evalueren van de geurbepalende invloedsfactoren van bedrukte verpakkingsmaterialen: o.a. gerecycleerd papier, polymere grondstoffen, drukinkten en drukprocedés, coatings, …
    • Casestudies van verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen uit diverse sectoren van de voedingsindustrie (papier/karton en polymere materialen)

Duur
½ dag

Datum en lesuren
in overleg met de lesgever

Praktisch

Locatie
in uw bedrijf
Referentie
IPV/242/47/2106001/01
Tussenkomst
Max. 210 EUR/halve dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
nog vast te leggen
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven