Welke uitdagingen op de arbeidsmarkt gaat de voedingsindustrie tegemoet?
Op 22 april 2013 organiseerde Fevia Vlaanderen voor een derde maal Food@work.
De voedingsindustrie blijft de sterkhouder van de industrie. Fevia streeft met Food.be naar een sterke groei in export en op de binnenlandse markt tegen 2015. Om die groei te realiseren zijn extra werknemers nodig. Volgens de analyses van prof. Luc Sels zelfs 2.500 extra mensen op jaarbasis (zie presentatie onderaan), een verdrievoudiging !
Hoewel de voedingsindustrie bij de best betalende sectoren voor starters hoort, zijn inspanningen nodig om de bekendheid en het imago van de sector te verbeteren. Zowel employer als industrial branding zullen essentieel zijn.
IPV nam hiervoor alvast twee initiatieven:
Onbekend maakt onbemind: werken in de voedingsindustrie een gezicht geven
Elke dag komen consumenten in contact met producten uit de voedingsindustrie. Maar wat is de voedingsindustrie? Wat wordt er gemaakt? Wie werkt er? Welke jobs zijn er in de voedingsindustrie?
Met de website www.foodatwork.info willen een beeld schetsen van de voedingsindustrie. Met aantrekkelijke foto’s en enkele kerncijfers geven we de sector een gezicht.
Als voedingsbedrijf vind je er ook enkele tips om je bedrijf op een positieve manier te promoten als werkgever. De voedingsindustrie is immers een stabiele, industriële werkgever in België. Iets wat veel werkzoekenden en jongeren niet weten.
Online uitwisselingsplatform voor professionals met een passie voor voeding
www.foodtechnologists.be biedt studenten, voedingsbedrijven en het hoger onderwijs een uitwisselingsplatform. Je vindt hier opleidingen, stageplaatsen, vacatures, events en nieuws binnen het domein van voedingstechnologie. Alles voor voedingstechnologen met een passie voor voeding.
Plaats ook jouw vacatures en stageplaatsen op deze website.
|