• Begeleiding door een erkende coach

  Loopbaanbegeleiding start met een gratis kennismakingsgesprek met een coach uit jouw buurt. Daarna volgen nog een aantal gesprekken en oefeningen. Een traject duurt gemiddeld 4 à 7 uur, verdeeld over verschillende afspraken. De afspraken kunnen overdag, ‘s avonds of in het weekend doorgaan.

  • Zoek een loopbaancoach bij jou in de buurt

   Je kan vrijblijvend bij een loopbaancoach bij jou in de buurt terecht met al je loopbaanvragen. Zij kunnen na een telefonisch gesprek inschatten of loopbaanbegeleiding iets voor jou is en hoe het traject precies verloopt.

 • Gratis loopbaancheques

  De begeleiding betaal je met loopbaancheques die je bij de VDAB kan aanvragen. Alimento betaalt die terug voor werknemers uit de voedingssector (PC 118, 118.3 en 220) waardoor loopbaanbegeleiding voor hen helemaal gratis is.

  Om de 6 jaar kan je 2 loopbaancheques aanvragen. Per loopbaancheque betaal je 40€. De eerste loopbaancheque geeft je recht op 4u coaching, de tweede loopbaancheque geeft recht op 3 u coaching.

  • Terugbetaling loopbaancheque

   Alimento betaalt de persoonlijke bijdrage voor de loopbaancheque terug. Het volstaat om het terugbetalingsformulier in te vullen.

 • Kom jij in aanmerking?

  Om in aanmerking te komen voor gratis loopbaanbegeleiding moet je beroep doen op een erkende VDAB-partner en minstens 7 jaar (84 maanden) werkervaring hebben. Je kan maar om de 7 jaar hiervan gebruik maken.

  Je hebt ook recht op loopbaanbegeleiding als je langdurig afwezig was door tijdskrediet, ziekte, ongeval of tijdelijke economische werkloosheid.

  Meer weten over dit nieuwe hulpmiddel van Alimento? Neem contact op met onze adviseur.

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Werknemers

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven