Vorm je personeel

Jouw personeel regelmatig bijscholen is vaak verplicht. Denk maar aan de regels rond voedselveiligheid of voor personeel dat met een heftruck werkt. Maar uiteraard heb je er zelf ook voordeel bij als je werknemers goed opgeleid zijn. Ze werken dan sneller, beter en veiliger. Om je daarbij te helpen nemen Alimento en het WSFZ de kostprijs van een hele reeks opleidingen geheel of gedeeltelijk op hen. 

Meer informatie over de opleidingen.

Verbeter de organisatie en werkomstandigheden

Ook een betere werkomgeving draagt bij tot betere prestaties. Daarom hebben Alimento en het WSFZ een aantal instrumenten uitgewerkt die moeten helpen om je bedrijf te optimaliseren. Om iedereen de kans te bieden hier gebruik van te maken, nemen Alimento en het WSFZ een groot deel van de kostprijs voor hun rekening.

  • Ergonomiescan

Hiermee ontdek je in een handomdraai hoe je de fysieke werkomstandigheden van je personeel kan verbeteren. Voor heel wat vervelende problemen bestaan er eenvoudige en goedkope oplossingen.

Voor deze audit kan je een tussenkomst van maximaal 1000 euro per bedrijf (of bedrijvengroep) ontvangen. 

Meer informatie over de ergonomiescan.

  • HR scan of organisatiescan

Beide scans helpen de werking van je onderneming op te krikken. Door het personeelsbeleid en/of de organisatie van je bedrijf tegen het licht te houden, ontdek je wat er fout loopt of alleszins beter kan.

Voor een dergelijk traject kan je bedrijf eenmalig rekenen op een tussenkomst van maximaal 6.000 euro voor kleine bedrijven tussen 10 en 99 werknemers (of de groep waartoe je bedrijf behoort).

Meer informatie over de HR scan of de organisatiescan.

  • Advies inzake opleiding en leren 

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe werknemers goed onthaald worden, dat werkinstructies voor iedereen duidelijk zijn, dat functionerings- en evaluatiegesprekken goed verlopen? Met een adviesdossier 'opleiding en leren' werk je via concrete projecten aan betere opleiding in je bedrijf. 

Voor een dergelijk adviesdossier kan je bedrijf rekenen op financiële tussenkomsten van Alimento van maximaal 6.000 euro voor kleine bedrijven tussen 10 en 99 werknemers (of de groep waartoe je bedrijf behoort).

Meer informatie over het adviesdossier opleiding en leren.

Voor meer informatie neem je eerst contact op met Karl Meuris via opleidingenzeevisserij@alimento.be
 

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven