Doelgroep
Sessies die gegeven worden aan managementteam of verantwoordelijken in uw organisatie die instaan voor het beleid ‘preventieve aanpak van burn-out’

Doelstelling
Dit hele opzet heeft als doel dat uw organisatie na de sessies beschikt over een goed uitgewerkt beleid met duidelijke structuren die bekend zijn in de organisatie. Tevens wordt het duidelijk wie welke rol in het welzijnsbeleid dient op te nemen en tot waar de verantwoordelijkheid draagt. We wensen graag één of meerdere aanspreekpunten in de organisatie te bestendigen die expertise hebben om de rol op te nemen als verantwoordelijke naar individuen die doorverwezen dienen te worden en het hele beleid ter preventie van stress mee kunnen uitdragen.

Inhoud
Indien er opleidingen gegeven worden, is het steeds belangrijk dat ze deel uitmaken van het beleid rond welzijn van de organisatie. Wij geven vorm aan wezlijnsbeleid aan de hand van inventarisatielijsten en schema’s. Best is om te vertrekken vanuit wat al aanwezig is in uw organisatie en te kijken hoe we vanuit onze expertise aanvullingen kunnen doen om het beleid vorm te geven op alle drie niveau’s van preventie:

  • Welke procedures zijn er en kunnen we ontwikkelen in de organisatie ter preventie van stress?
    • Risico’s voorkomen
    • Omgaan met risico’s
    • Schade beperken
  • Wat is de rol en verantwoordelijkheid van verschillende factoren?

Praktisch

Referentie
IPV/191/47/1002001/01
Tussenkomst
Max. 390 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
The Human Link
Praktische info
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Daniëlle Verlaet

Adviseur
0473/654.284
Terug naar boven