Samenvatting
Een ‘preventieve aanpak van burn-out’, speciaal voor managers en verantwoordelijken: welzijnsbeleid d.m.v. inventarisatielijsten en schema’s, uitwerking van het beleid en verduidelijking van de rollen en verantwoordelijkheden van de betrokkenen.

Doelgroep
Sessies die gegeven worden aan managementteam of verantwoordelijken in uw organisatie die instaan voor het beleid ‘preventieve aanpak van burn-out’

Doelstelling
Dit hele opzet heeft als doel dat uw organisatie na de sessies beschikt over een goed uitgewerkt beleid met duidelijke structuren die bekend zijn in de organisatie. Tevens wordt het duidelijk wie welke rol in het welzijnsbeleid dient op te nemen en tot waar de verantwoordelijkheid draagt. We wensen graag één of meerdere aanspreekpunten in de organisatie te bestendigen die expertise hebben om de rol op te nemen als verantwoordelijke naar individuen die doorverwezen dienen te worden en het hele beleid ter preventie van stress mee kunnen uitdragen.

Inhoud
Indien er opleidingen gegeven worden, is het steeds belangrijk dat ze deel uitmaken van het beleid rond welzijn van de organisatie. Wij geven vorm aan wezlijnsbeleid aan de hand van inventarisatielijsten en schema’s. Best is om te vertrekken vanuit wat al aanwezig is in uw organisatie en te kijken hoe we vanuit onze expertise aanvullingen kunnen doen om het beleid vorm te geven op alle drie niveau’s van preventie:

  • Welke procedures zijn er en kunnen we ontwikkelen in de organisatie ter preventie van stress?
    • Risico’s voorkomen
    • Omgaan met risico’s
    • Schade beperken
  • Wat is de rol en verantwoordelijkheid van verschillende factoren?

Praktisch

Contact Alimento

Ils Stevens

Adviseur
0476 91 08 42
Terug naar boven