Samenvatting
Stresssignalen vroegtijdig detecteren, stress en werkdruk beter kanaliseren om zo een betere work-lifebalance te verkrijgen.

Doelgroep
Medewerkers

Doelstelling
De wereld waarin we leven en werken wordt steeds drukker en vraagt steeds meer van onszelf. We geven iedere dag opnieuw het beste, maar verliezen daarbij wel eens uit het oog hoe we ons hierbij voelen. Wanneer we het te ver laten komen, durft onze veer wel eens springen en loeren stress en burn-out om de hoek.

Inhoud
In deze training leren we je de verschillende veerkrachten kennen, die spelen in ons dagelijks werk (je krijgt inzicht in wat mentale-, sociale-, emotionele-, talentgerichte- en fysieke veerkracht betekent). We houden je een spiegel voor waarin je ontdekt bij welke veerkrachten jij mogelijk nog ondersteuning kunt gebruiken en tot slot leren we je praktische en bruikbare technieken aan waarmee je de verschillende veerkrachten voor jou persoonlijk kunt verhogen of versterken.

Werkvorm
We starten de opleiding met een vragenlijst waarin je zicht krijgt op je eigen veerkracht. Aan de hand van enkele voorbeelden bespreken we de verschillende soorten veerkracht. Vervolgens gaan we, aan de hand van een spelbord, per veerkracht tips en technieken inoefenen. We werken met cases en voorbeelden uit de groep en zorgen ervoor dat je ervaringen kan uitwisselen. Op het einde van de dag laten we je een POP invullen zodat je een goed overzicht hebt van je persoonlijke talenten en valkuilen op vlak van veerkracht en laten jou hier concrete acties aan koppelen.

Duur
2 dagen

Begeleiding
Chantal Hendrikse - Novare

Groepsgrootte
Max. 12 personen

Voorbereiding en voorkennis
Geen specifieke voorkennis vereist.

Praktisch

Contact Alimento

Ils Stevens

Adviseur
0476 91 08 42
Terug naar boven