Samenvatting
Leer stressoren aanpakken, tijdsbeheer toepassen (telefoon, mail …) en je weerbaarheid verhogen.

Doelgroep
Leidinggevenden

Doelstelling
De wereld waarin we leven en werken wordt steeds drukker en vraagt steeds meer van medewerkers in een bedrijf. Niet alleen op het werk geven ze iedere dag het beste, maar ook in hun privéleven wordt iedere dag een drukke planning in het huishouden afgewerkt. Als leidinggevende voel je wel eens aan dat je teamleden onder hoge druk staan, maar weet je niet altijd hoe je die druk kan verlichten. Toch is het belangrijk om hun stressniveau op tijd naar beneden te krijgen om te voorkomen dat een burn-out bij één van je medewerkers toeslaat.

Inhoud
In deze training leren we je de verschillende veerkrachten kennen, die spelen in het dagelijkse werk van je teamleden (je krijgt inzicht in wat mentale-, sociale-, emotionele-, talentgerichte- en fysieke veerkracht betekent). We houden je een spiegel voor waarin je ontdekt bij welke veerkrachten jouw team mogelijk nog ondersteuning kan gebruiken en tot slot leren we je praktische en bruikbare technieken aan waarmee de verschillende veerkrachten voor jouw team kan verhogen of versterken. De doelstelling hierbij is dat je je gesterkt voelt als leidinggevende om er in de praktijk mee aan de slag te gaan en dat je weet wat je kunt doen om stress en burn-out bij je medewerkers te voorkomen.

Werkvorm
We starten de opleiding met een stellingenspel rond veerkracht. Zo brengen we de verschillende soorten veerkracht in kaart. Vervolgens laten we je aan de hand van een zelfreflectietool nadenken over je eigen veerkracht om van daaruit de link te leggen naar de veerkracht van je teamleden en team. Aan de hand van cases en voorbeelden die je zelf aanbrengt, zorgen we ervoor dat je ervaringen kan uitwisselen en dat je concrete tips krijgt om de veerkracht bij je teamleden en je team te verhogen. We bespreken samen hoe je veerkracht in je team en met je teamleden kan bespreekbaar maken en hoe je als leidinggevenden je teamleden hierbij kan coachen en begeleiden. Indien mogelijk werken we in de groep ook een veerkrachtig teamcharter uit.

Duur
2 dagen

Begeleiding
Chantal Hendrikse - Novare

Groepsgrootte
Max. 12 personen

Voorbereiding en voorkennis
Geen specifieke voorkennis vereist.

Praktisch

Contact Alimento

Ils Stevens

Adviseur
0476 91 08 42
Terug naar boven