Doelgroep
De aanpak richt zich tot bedrijven die willen werken aan het werkvermogen en de werkgoesting van medewerkers in de organisatie zodat burn-out voorkomen wordt en iedereen gezond en gemotiveerd aan de slag kan blijven, een loopbaan lang.

Doelstelling
Via interactieve workshops waarin iedereen kan betrokken worden maken we dit thema concreet en bespreekbaar. We analyseren het werkvermogen en de werkbaarheid bij medewerkers en in teams. We inventariseren verbeterpunten en denken vervolgens mee bij het uitwerken van een actieplan om met deze thema’s aan de slag te gaan bv. via werkgroepen.
Het concept van het ‘Huis van werkvermogen’ staat daarbij centraal.

Inhoud
Thema’s die bijvoorbeeld aan bod komen tijdens de workshops:

  • De sfeer in ons team/bedrijf
  • Mijn bedrage in het team/bedrijf
  • Mijn job, de leer en ontwikkelingsmogelijkheden
  • De werkomgeving, de uitrusting en verloning

De vragen waarmee we aan de slag gaan binnen elk thema, worden samen met u voorbereid en zijn afgestemd op uw werkcontext.
Resultaten die u mag verwachten:

  • Een foto van de organisatie wat betreft werkbaarheid en werkvermogen, inclusief de belangrijkste knelpunten
  • Een actieplan om de knelpunten aan te pakken
  • Activering van medewerkers om mee te denken, bewustwording omtrent het belang van ‘job-fitheid’ (gezondheid, motivatie, betrokkenheid,..) en ieders verantwoordelijkheid hierin
  • Kapstokken om verbetertrajecten op te zetten met betrokkenheid van iedereen

Werkvorm
Workshops en vragenlijsten ter ondersteuning van het groepsgesprek

Duur
Workshops van +/- 2 uur

Begeleiding
De workshop wordt begeleid door een coach van Hura

Groepsgrootte
Minimum 6, maximum 10 deelnemers

Voorbereiding en voorkennis
Geen

Praktisch

Referentie
IPV/191/47/1003001/01
Tussenkomst
Max. 390 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
Hura
Praktische info
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Daniëlle Verlaet

Adviseur
0473/654.284
Terug naar boven