Samenvatting
Productoorsprong is een belangrijk commercieel argument. Vanuit het wettelijke kader worden de vrijhandelsakkoorden van de Europese Unie voor in- en uitvoer uitgediept.

Doelgroep
Administratieve medewerkers en leidinggevenden uit transport, expeditie en logistieke afdelingen, verantwoordelijk voor het beheer van goederenstroom uit de industrie en dienstverlenende logistieke bedrijven, alsook expediteurs en verantwoordelijken voor douaneformaliteiten.

Aanpak
Vertrekkend vanuit het wetgevend kader, met cases en dossiers uit de praktijk van de docent en deelnemers.
Workshops rond concrete situaties.
Een basiskennis douane (door opleidingen of door praktische ervaring), is een noodzaak.

Doelstelling
Daar oorsprong meer en meer een commercieel argument wordt, is het belangrijk de wetgeving te beheersen. De Europese Unie heeft een aantal vrijhandelsakkoorden afgesloten. De doelstelling van deze opleiding is dan ook u een helder begrip te geven van deze akkoorden waardoor u de gelegenheid krijgt van hun voordelen te genieten, zowel bij invoer als bij uitvoer.

Inhoud

  • Economische oorsprong
  • Preferentiële oorsprong

Aanpak
Een basiskennis douane, door opleidingen of praktische ervaring, is een noodzaak.

Praktisch

Locatie
Blue Point Berchem
Referentie
IPV/191/43/0202/36600/01
Tussenkomst
Het bedrijf kan 100% van het gefactureerde bedrag (excl BTW) recupereren bij Alimento. Behalve wanneer het bedrijf 100 werknemers of meer telt of behoort tot een groep die in totaal 100 werknemers of meer telt: dan betaalt Alimento 50% terug.
Startdatum
09/05/2019
Datums
09/05/2019
Uren
nog vast te leggen
Lesgevers
BCCL bvba
Praktische info

Karin Van Hoegaerden
0477 222 367
info@bccl.be
BCCL bvba

Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Tom De Cock

Adviseur
0473/654 268
Terug naar boven