Doelgroep
Voedingsproductontwikkelaars en productieverantwoordelijken in de voedingsindustrie.
Inhoud
Sessie 1 - Duurzaamheid in de voedingsindustrie
We gaan samen met experts van Fevia en Rikolto kijken naar wat duurzaamheid in de voedingswereld allemaal inhoudt. Triple P of SDG's, Sustatool of andere apps, Blue Economy of Green Deal?
We bespreken de verschillende begrippen, tools en succesverhalen die kunnen bijdragen aan het verduurzamen van zowel product als proces en alles wat daarmee samenhangt in de voedselketen. Je krijgt inzichten en tips om effectiever en efficiënter in te spelen op de toekomst van voeding.
Sessie 2 - Verspilling
We gaan samen met FoodWin dieper in op begrippen als verspilling, 5 R's (reuse recycle reduce repair recover), Zero Waste, reststroomvalidatie en duurzame verpakking.
We bekijken tal van mogelijkheden om future proof voeding te produceren en op de markt te brengen. Met deze kennis ben je beter in staat om duurzaamheid in de voedselindustrie in praktijk te brengen en bij te dragen aan een betere toekomst voor onze planeet.
Duur
2 halve dagen
Inschrijven
Inschrijven
Samenvatting
In 2 sessies gaan we dieper in op duurzaamheid in de voedingsindustrie en hoe we als professionals een bijdrage kunnen leveren.