Doelgroep
Voedingsproductontwikkelaars en productieverantwoordelijken in de voedingsindustrie.
Inhoud
Tijdens de sessies 'Alternatieve producten en consumptiepatronen' en 'Food as medicine?' ga je samen met diëtiste Inge De Ridder, zaakvoerder van Easy2diet, op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde argumenten voor en tegen bepaalde voedingshypes, trends en producten. Je leert kritisch te kijken naar de effectieve waarde van deze alternatieve eetpatronen en producten zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
Daarnaast leer je tijdens de sessie 'Food as medicine?' meer over de mogelijkheden van voeding als medicijn. Kan voeding effectief als medicijn ingezet worden? Of is het eerder ter aanvulling of ondersteuning? Leer hoe specifieke, aangepaste of gepersonaliseerde voeding kan bijdragen aan een gezonder leven en welke wetenschappelijk onderbouwde argumenten hierachter zitten.
Duur
2 halve dagen
Inschrijven
Inschrijven
Samenvatting
In 2 sessies ga je op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde argumenten voor en tegen bepaalde voedingshypes en trends. Je leert kritisch kijken naar de effectieve waarde van alternatieve eetpatronen en producten.