Doelgroep
Medewerkers uit diverse afdelingen die te maken hebben met verpakkingsmaterialen, aankopers, productie- of kwaliteitsverantwoordelijke.

Doelstelling
De verschillende aspecten van kunststof onder de knie krijgen.
Als aankoper zal u een ruime basis aan begrippen en technieken meekrijgen zodat u op gelijke hoogte met uw leverancier kan communiceren. Als productie- of kwaliteitsman zal u na het volgen van deze cursus over heel wat achtergrondinformatie beschikken die u bij eventuele problemen kan helpen een aantal zaken te verifiëren en/of uit te sluiten.

Voorkennis
Geen specifieke voorkennis vereist.

Inhoud

  • Materialen
    • Inleiding
    • monomeren & polymeren
    • indeling van de kunststoffen
    • basiseigenschappen
    • structuur & eigenschap
    • de verschillende kunststoffen voor verpakkingen
    • afbreekbare kunststoffen
  • Verwerking
    • keuze van kunststof
    • de verschillende verwerkings- technieken & hun toepassingen
    • verpakkingstechnieken (MAP, FFS)
    • herkennen van rigide & soepele kunststoffen
    • toepassingen : technisch, levensmiddelen
  • Eigenschappen & kwaliteit
    • fysische eigenschappen
    • thermische eigenschappen
    • optische eigenschappen
    • mechanische eigenschappen
    • barrière-eigenschappen
      • technieken
      • testen
    • testen van eigenschappen en richtwaarden
    • labobezoek

Praktisch

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Herbert Matthys

Adviseur
0473/654.276
Terug naar boven