Doelgroep
Deze opleiding richt zicht tot alle personeelsleden die, op hun werkplaats ingelicht moeten worden
over de beschikbare blusmiddelen en tot de personeelsleden die gemotiveerd moeten worden tot
het oprichten van een eerste interventieploeg.

Doelstelling
De eerste interventiemiddelen kunnen herkennen, de werking kennen van de eerste
interventiemiddelen, niet aarzelen om een eerste interventiemiddel te gebruiken in geval van nood,
de grondbeginselen kennen van de chemie van verbranding (preventieve benadering).

Benodigdheden
Van de deelnemers wordt gevraagd dat zij zoveel mogelijk in werkkledij zijn of in gemakkelijke kledij. Geen rokken of schorten, geen open schoenen. Veilgheidsschoenen als dat in het bedrijf verplicht is.

Verder dient in of vlakbij het bedrijf het volgende te worden voorzien:

  • Minstens 20 m lange parkeerplaats
  • Minstens 3 m brede en 4 m hoge inrit
  • Draaicirkel groot genoeg voor trekker + oplegger
  • Een verduisterd lokaal met een vlakke wand of projectiescherm
  • Elektrische aansluiting
  • (facultatief): driefasig 380 V + aarding + nulleider

Inhoud
Theorie :

  • Vuurdriehoek
  • Brandklassen
  • Blusmiddelen
  • Evacuatie en signalen
  • Video ‘Eerste interventiemiddelen’

Praktijk:

  • Frituurketel: blussen met een dweil of blusdeken.
  • Blussen van een bak benzine 50 cm/50 cm of van een computer met een blustoestel met CO2
  • Blussen van een bak benzine 50 cm/50 cm met een blustoestel met poeder
  • Blussen van een bak benzine 50 cm/50 cm met een blustoestel met schuim
  • Brandhaspel: demonstratie en uitleg

Alhoewel de les in het Nederlands wordt gegeven, kunnen de deelnemers hun vragen in het Frans of
Engels stellen

Groepsgrootte
Maximum 20 personen

Duurtijd
½ dag

Praktisch

Referentie
IPV/191/47/0701001/02
Tussenkomst
Max. 390 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
A-FIRST
Praktische info
Loonkost - BEV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor BEV (Betaald Educatief Verlof)

Contact Alimento

Daniëlle Verlaet

Adviseur
0473/654.284
Terug naar boven