Samenvatting
De hoofddoelstelling van deze cursus is het opfrissen van boekhoudkundige input verrichtingen. Alle verrichtingen worden op praktische wijze en stelselmatig overlopen zodat je (opnieuw) helemaal bij bent.

De hoofddoelstelling van deze cursus ligt op de opfrissing van boekhoudkundige inputverrichtingen. Op een praktische wijze worden alle verrichtingen stelselmatig overlopen zodat u (opnieuw) helemaal bij bent.

  • Overlopen van ALLE grootboekrekeningen van het wettelijk vastgelegde M.A.R. (Minimum Algemeen Rekeningstelsel).
  • Een definitie van de grootboekrekening.
  • Visualisering met balans, van welke grootboekrekening(en) een TEGEN-rekening kan zijn, in het debet en in het credit (kern van dubbel boekhouden).
  • Voor de belangrijkste: een voorbeeld van de (historiek) van de verschillende boekingen (post & tegenpost).
  • DETAIL-inzicht : Het wettelijk M.A.R. (KB van 12/09/1983) en een algemeen rekeningstelsel voor dagelijks gebruik (vooral voor de kosten (6 KL) en opbrengsten (7 KL), die maar minimaal voorzien zijn in het wettelijk M.A.R.), zijn onze constante financiële GPS.
  • Bijbrengen van de formele definitie van kernbegrippen in het kader van het gebruik van grootboekrekeningen (bv. een deelneming, een provisie, de aanschaffingswaarde, een waardevermindering, een waar en getrouw beeld, ....) via highlighting in de wettekst, met het oog op overdracht van een praktische kennis van deze begrippen.
  • SYNTHESE-overzicht : de jaarrekening, de niet in de balans opgenomen rechten en verplichtingen en de toelichting bij de jaarrekening, omkaderen de opgedane kennis.


Doelstelling

U krijgt een update van de boekhoudkundige inputverrichtingen met zelfstandige codering van de verrichtingen en u verwerft de nodige inzichten en vaardigheden om te assisteren en zelfs (deels) zelfstandig een tussentijdse of eindeboekjaar afsluiting uit te voeren.


Doelgroep

  • Elke boekhoudingsmedewerk(st)er die instaat voor (een deel) van de boekhoud-input-verrichtingen, zonder die zelf te coderen (pure input dus), en zijn/haar kennis naar een hoger niveau wil tillen (met zelfstandig coderen).
  • Elke boekhoudingsmedewerk(st)er die zelfstandig instaat voor (een deel) van de inputverrichtingen (met zelfstandig coderen), maar geregeld nog kennis te kort komt voor de iets complexere boekingen of het gevoel heeft te weinig omkaderd te kunnen denken.
  • Elke boekhoudingsmedewerk(st)er, die naast de inputwerkzaamheden, stilaan ook zou moeten/willen doorgroeien; naar assistentie bij tussentijdse of eindeboekjaar werkzaamheden (evolueren naar hulpboekhoud(st)er).
  • Personen die geruime tijd geleden studies boekhouding gedaan hebben, en door job-wissel; opeens weer op een boekhoudafdeling terecht komen en een all round heropfrissing van hun kennis nodig hebben.

Voorkennis

Het is geen eerste-basis-opleiding boekhouden. Een opleiding boekhouden (zelfs al is dat 10 jaar geleden) en/of een basiskennis input-werkzaamheden via praktijkervaring zijn een vereiste.


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Cobot vzw
Poortakkerstraat 92 - 9051 Sint-Denijs-Westrem (Tel. 09 222 26 14)
Referentie
408055
Prijs
- PC 118/220: € 150,00 per deelnemer per dag
- PC 200: gratis voor voedingsspecifieke opleidingen in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
- Alle andere paritaire comités: € 350,00 per deelnemer per dag
Tijdsduur
16:00
Startdatum
16/10/2025
Datums
16/10/2025
23/10/2025
Uren
09:00 - 17:00
Aantal inschrijvingen
0/12
Praktische info

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Daniëlle Verlaet

Adviseur
0473/654.284
Terug naar boven