Samenvatting
Toelichting van de HACCP-systematiek: HACCP-stappenplan en methodiek v.d. gevarenanalyse. Inleiding & historiek. Link met de wetgeving en commerciële normen (BRC, IFS). HACCP-stappenplannen en theoretische toelichting. Methodieken. Praktijkoefening.

Doelgroep

Alle medewerkers en/of leden van het HACCP-team van slachthuizen en uitsnijderijen die de HACCP-systematiek onder de knie moeten krijgen.


Doelstelling

Deze cursus heeft als doel de historiek én verschillende systematieken van HACCP nader toe te lichten.


Inhoud

•    historiek HACCP

•    overzicht van de diverse HACCP-stappenplannen

•    theoretische toelichting van de verscheidene ’stappen’

•    toelichting van de diverse ‘methodieken’ inzake gevarenanalyse: beslissingsboom, KxE, …

•    praktijk-oefeningen


De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen. Schrijf je in en wij nemen contact op om een datum te bepalen.


Methode

Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster) gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Referentie
IPV/252/41/0169/89350/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
8 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
09h00-17h00
Aantal inschrijvingen
2/10
Lesgevers
Sophie Van Ranst (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven