Doelgroep

Medewerkers (kwaliteitsmedewerkers, productmanagers, productontwikkelaars…) die product- en etiketinformatie moeten opstellen (voor levensmiddelen, consumentengoederen, petfood, …)


Doelstelling

Het correct toepassen van de etiketteringsregels voor het e-teken.


Inhoud

Op veel consumentenverpakkingen zie je het e-teken bij het nettogewicht. Wat betekent dit symbool? Weinigen weten het.


In deze sessie overlopen we de wetgeving inzake metrologie en welke controles hierbij komen kijken. We staan even stil bij de etiketteringsvoorschriften van het e-teken en het nominaal gewicht. We bespreken welke afwijkingen wettelijk zijn toegestaan en welke voorwaarden gesteld worden aan meet- en weegapparatuur.

•      vereisten Europese Richtlijn 76/211 en KB 23/12/'99

•      etiketteringsvoorschriften e-teken en nominaal gewicht

•      gemiddeld gewicht, TU1-overschrijding, TU2-overschrijding

•      opzetten controleprogramma en registratiesysteem conform het KB


De opleiding wordt georganiseerd vanaf 3 deelnemers. Schrijf je in en wij brengen je op de hoogte van mogelijke data.


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Referentie
IPV/252/41/0169/89338/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
3 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
09h00-12h00
Aantal inschrijvingen
0/15
Lesgevers
Elke Debou (AMNorman BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven