Samenvatting
Workshop waarin zowel de technologie als de microbiologie als de invloed op de sensoriek van gefermenteerde voedingsmiddelen zal bekeken worden

Tijdens deze workshop duik je in de fascinerende wereld van fermentatie.

Wist je dat veel voedingsmiddelen een fermentatieproces ondergaan? Denk aan kaas, bier, kimchi, yoghurt, olijven,…

We verkennen de technologie achter enkele gefermenteerde producten, bekijken welke micro-organismen de fermentatie veroorzaken, en beoordelen hoe deze de smaak van het eindproduct beïnvloeden.

Deze workshop biedt waardevolle inzichten die je kan gebruiken om via de STEM-didactiek vragen over de technologie, de microbiologie en de smaak van gefermenteerde producten te beantwoorden


Voor wie :

  • leerkrachten wetenschappen - Biologie
  • leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken
  • leerkrachten voeding (bakkerijtechnieken) 
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn) 


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Universiteit Gent - Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 - 9000 GENT (Tel 09 242 42 72)
Referentie
IPV/251/41/2501/89335/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
nog vast te leggen
Startdatum
28/03/2025
Datums
28/03/2025
Uren
09h00-16h00, Inclusief lunch
Aantal inschrijvingen
0/15
Lesgevers
Van laere Delina (Hogeschool Gent)

Lieselot Vandemeulebroucke (Hogeschool Gent)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven