Samenvatting
Workshop waarin zowel de technologie als de microbiologie als de invloed op de sensoriek van gefermenteerde voedingsmiddelen zal bekeken worden
Tijdens deze workshop duik je in de fascinerende wereld van fermentatie.
Wist je dat veel voedingsmiddelen een fermentatieproces ondergaan? Denk aan kaas, bier, kimchi, yoghurt, olijven,…
We verkennen de technologie achter enkele gefermenteerde producten, bekijken welke micro-organismen de fermentatie veroorzaken, en beoordelen hoe deze de smaak van het eindproduct beïnvloeden.
Deze workshop biedt waardevolle inzichten die je kan gebruiken om via de STEM-didactiek vragen over de technologie, de microbiologie en de smaak van gefermenteerde producten te beantwoorden
Voor wie :
- leerkrachten wetenschappen - Biologie
- leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken
- leerkrachten voeding (bakkerijtechnieken)
- leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn)