Samenvatting
Workshop over moleculair koken, met gangbare toepassingen

Je krijgt inzicht in de ‘wetenschap’ achter het koken.

Na een kort theoretisch kader over de chemische en moleculaire principes hiervan, gaan we aan de slag in de keuken met voorbeelden zoals emulsies, schuimen, maillard, denaturatie van eiwit, productie van nepkaviaar,… We verkennen de functionaliteit van suiker, vet en eiwit in diverse culinaire toepassingen.

Je kan deze workshop gebruiken om via de STEM-didactiek inzichten te geven in de wetenschappelijke veranderingen tijdens het koken.


Voor wie:

  • leerkrachten wetenschappen - Chemie
  • leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken (Biotechnieken)
  • leerkrachten voeding (bakkerij) 
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn) 


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Campus Melle HoGent
Brusselsesteenweg 161 - 9090 MELLE (Tel 09 243 27 61)
Referentie
IPV/251/41/2501/89334/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
7 uur, geen VOV
Startdatum
27/02/2025
Datums
27/02/2025
Uren
09h00-16h00, Inclusief lunch
Aantal inschrijvingen
1/15
Lesgevers
Heidi Van Limbergen (Hogeschool Gent)

Anna Quisquater (Hogeschool Gent)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven