Doorheen dit traject van 10 opleidingen wordt u, als gemotiveerde medewerker, opgeleid in de werkwijze en kennisgebieden om een echte expert voedselveiligheid- en kwaliteitsdenken te worden op de werkvloer. De sterkte van deze opleiding ligt erin dat door dit traject te doorlopen, de verschillende onderwerpen verder uitgediept kunnen worden en aan elkaar gelinkt worden. Op het einde van deze opleiding kan u dan ook zelf de risico ’s inschatten en actief meewerken aan een beter voedselveiligheidscultuur op de werkvloer.
Inleiding
Als je in je werkomgeving graag extra kennis en tools aangereikt krijgt om een motor te zijn met betrekking tot voedselveiligheid en kwaliteit.
Doelstelling
Doorheen de verschillende opleidingen gaan je kennis en je vaardigheden uitgebreid worden om zo zelfstandig en met je medewerkers na te denken over voedselveiligheid en kwaliteit. Vanuit deze achtergrond leer je pro-actief en probleemoplossend te reageren. Leren observeren en communiceren omtrent voedselveiligheid en kwaliteit vanuit een praktische ervaring in de werkomgeving zijn de basisvoorwaarden om samen te werken aan een cultuur van voedselveiligheid in het bedrijf.
Doelgroep
Medewerkers – leidinggevenden uit productie met de motivatie om een goede voedselveiligheidscultuur te verspreiden.
Voorkennis
Kennis van de eigen interne regels is een pluspunt maar geen must.
Methode
Theoretische kennis wordt uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Er is ruimte voorzien voor interactiviteit en oefeningen in kleine groepjes zodat er ervaringen kunnen uitgewisseld worden tussen de verschillende deelnemers.
Dag 5
Opleiding 8: opleiding GMP-HACCP inspecties uitvoeren op de werkvloer en opstellen van een actieplan.
Inhoud: praktische technieken aanleren van observeren en vraagstelling omtrent het uitvoeren van een inspectie. Het opstellen van een actieplan en communicatie naar de verschillende afdelingen