Inhoud:

Om de geproduceerde voeding duurzaam te kunnen benutten en verliezen te beperken worden diverse bewaringstechnieken toegepast van farm to fork. Doelstelling is steeds het microbiologisch, (bio)chemisch en fysische bederf te verhinderen of uit te stellen. We leren in deze opleiding hoe ongewenste omzettingen door bijvoorbeeld enzymen en micro-organismen kunnen worden vermeden. We onderzoeken daarbij de werking van enzymen en de beïnvloedende factoren, de groei van (ongewenste) micro-organismen en de principes van verschillende technieken die kunnen ingezet worden thuis en in de voedingsindustrie om de houdbaarheid te verlengen. We gaan zelf praktisch aan de slag met eenvoudige experimenten en bewaringsprocessen die we opvolgen, parameters registreren en waarbij we de basis ook wetenschappelijk onderbouwen.

Doelgroep:

  • leerkrachten wetenschappen - Biologie
  • leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken (Biotechnieken)
  • leerkrachten voeding (bakkerij) 
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn) 


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Provinciaal Instituut PIVA
Desguinlei 244-248 - 2018 ANTWERPEN (Tel 03 242 26 00)
Referentie
IPV/242/41/2501/88053/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
6 uur, geen VOV
Startdatum
08/10/2024
Datums
08/10/2024
Uren
10h00-16h00, Inclusief koffie, Inclusief lunch
Aantal inschrijvingen
1/15
Lesgevers
Geertrui Vlaemynck (ILVO-T&V 370)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven