Samenvatting
Sophie deed 23 jaar ervaring op bij patisserie Debaere in Brussel onder de vleugels van chef Thierry Wynant. Nu werkt ze al 3 jaar bij bakkerij Verleysen waar ik ze instaat voor de marsepeinfiguren, decoraties op het gebak en de verjaardagstaarten.
Inhoud
Naast commerciële figuren, uit marsepein zal Sophie tijdens de opleiding, waar je ook zelf aan de slag kan, vooral de nadruk leggen op het gebruik maken van eenvoudige technieken die een mooi en creatief resultaat geven op je gebak, maar ook als decoratie.
Onderwerpen van de opleiding :
- Kleuren van de marsepein
- Vormen met als thema lente.
- Afwerken
Doelstelling
De deelnemers op een rationele manier figuren laten samenstellen.
Ontdekken van verschillende handelingen, afwerkingen.
Doelgroep
Bakkers, banketbakkers en hun medewerkers.
Leerkrachten bakkerij en Banket confiserie.
Voorkennis
Geen voorkennis vereist