Samenvatting
Bij het verhitten van vlees en vet van intacte beren kan een onaangename geur vrijkomen. In deze bedrijfsinterne opleiding wordt de Kwaliteitsverantwoordelijke getraind in de detectie van berengeur en de praktische aanpak van de berengeurexperten en implementatie van detectie aan de slachtlijn.

Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken die in de volgende fase de interne berengeurexperten gaan opleiden.

Doelstelling
Opleiding van de kwaliteitsverantwoordelijke in de detectie van berengeur en de praktische aanpak van de training aan de interne berengeurexperten.
Opstellen van implementatieplan voor detectie van berengeur aan de slachtlijn.


Inhoud
De kwaliteitsverantwoordelijke wordt in een eerste instantie opgeleid:

  • basisinformatie over detectie van berengeur
  • praktische aanpak van de training van de interne berengeurexperten
  • implementatieplan van de berengeur detectie aan de slachtlijn

De opleiding duurt 2 uur.
De datum en lesuren zijn overeen te komen met de lesgever Dr. ir. Marijke Aluwé, ILVO.

Met een aanwezigheidscertificaat.

Na deze opleiding gaat de kwaliteitsverantwoordelijke zélf de interne berengeurexperten trainen in 3 stappen:
Stap 1. Selectie van personen gevoelig voor berengeur (1uur per persoon)
Stap 2. Componententraining op basis van strips met berengeur: minimaal 3 sessies van telkens 2 uur per persoon, tot de persoon geslaagd is
Stap 3. Training van vetstalen: minimaal 3 sessies van telkens 2 uur per persoon, tot de persoon geslaagd is

Doorheen dit traject kan door ILVO steeds opvolging worden voorzien vanop afstand (mail, telefoon, skype): feedback geven over resultaten, bijsturen of verdere aanbevelingen geven over volgende stappen.

Praktisch

Locatie
in company
Referentie
IPV/242/47/2102011/01
Tussenkomst
Max. 225 EUR/sessie
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
ILVO-T&V 370
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven