Samenvatting
Op elke vierkante centimeter van ons lichaam vinden we bacteriën. Maar wat moeten we ermee? Vandaag de dag is het een hot topic en wordt er veel onderzoek rond gedaan.

Inhoud
Waarover gaat het dan precies? De micro-organismen beïnvloeden de opname van voedingsstoffen en medicijnen, ze produceren zelf vitaminen, trainen en versterken ons immuunsysteem en communiceren met de vele zenuw- en hormoonproducerende cellen in onze ingewanden.

Er zijn uiteraard nog vele onbekenden. Wat is het mogelijke effect op onze gezondheid en belangrijk kunnen we zelf iets doen, probiotica, prebiotica …innemen?

Een stand van zaken kan ons verder helpen om de hype of trend of realiteit te kunnen inschatten.

Doelgroep

  • Leerkrachten wetenschappen
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen Chemie, Land- en Tuinbouw, Voeding, Personenzorg)
  • Leerkrachten met interesse in voeding


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Provinciaal Instituut PIVA
Desguinlei 244-248 - 2018 ANTWERPEN (Tel 03 242 26 00)
Referentie
IPV/241/41/2501/81924/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
6 uur, geen VOV
Startdatum
25/04/2024
Datums
25/04/2024
Uren
10h00-16h00, Inclusief koffie, Inclusief lunch
Aantal inschrijvingen
4/15
Lesgevers
Geertrui Vlaemynck (ILVO-T&V 370)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven