Samenvatting
Wat zijn allergenen en hoe krijgen we ze weg door middel van reiniging? Hoe moeten we ze analyseren en detecteren? Via opdrachten leer je de aandachtspunten bij monstername, welke sneltesten beschikbaar zijn en hoe je resultaten interpreteert.

Doelgroep
Kwaliteitsverantwoordelijken werkzaam in een vleesverwerkend bedrijf.

Doelstelling
Inzicht krijgen in de verschillende reinigingstechnieken om de voor jouw bedrijf meest efficiënte methode te kunnen kiezen.
Weten hoe je een validatietest opstelt en hoe je daarbij zelf testen kan uitvoeren of extern uitbesteedt.

Voorkennis
Enige voorkennis wat allergenen zijn, welke in jouw bedrijf aanwezig zijn en welke reinigingsmethode in jouw bedrijf wordt toegepast is een meerwaarde, maar niet vereist.

Inhoud

  • Wat zijn allergenen? Structuur, reacties, verschil allergie & intolerantie
  • Reinigingsprocedures, verschillende droge en natte technieken
  • Validatie & Verificatie
  • Analysemethoden: Drempelwaarden & Allergenendetectie
Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/241/41/0169/79573/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer: € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
Tijdsduur
4 uur, geen VOV
Startdatum
12/03/2024
Datums
12/03/2024
Uren
09u00-13u00
Aantal inschrijvingen
2/15
Lesgevers
Lieselot Heyse (AMNorman BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven