Samenvatting
Toelichting van de HACCP-systematiek: HACCP-stappenplan en methodiek v.d. gevarenanalyse. Inleiding & historiek. Link met de wetgeving en commerciële normen (BRC, IFS). HACCP-stappenplannen en theoretische toelichting. Methodieken. Praktijkoefening.

Doelgroep
Alle medewerkers en/of leden van het HACCP-team van slachthuizen en uitsnijderijen die de HACCP-systematiek onder de knie moeten krijgen.

Doelstelling
Deze cursus heeft als doel de historiek én verschillende systematieken van HACCP nader toe te lichten.

Inhoud

  • historiek HACCP
  • overzicht van de diverse HACCP-stappenplannen
  • theoretische toelichting van de verscheidene ’stappen’
  • toelichting van de diverse ‘methodieken’ inzake gevarenanalyse: beslissingsboom, KxE, …
  • praktijk-oefeningen

Deze opleiding gaat door vanaf 5 inschrijvingen. Schrijf je in en wij nemen contact op om een datum te bepalen.
Methode
Een interactieve en pragmatische aanpak (tips & tricks uit de praktijkervaring van de lesgeefster) gecombineerd met ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Prijs

  • gratis voor kleine bedrijven (minder dan 100 werknemers)
  • € 150 per deelnemer per dag voor een bedrijf met 100 werknemers of meer, of dat behoort tot een groep die in totaal 100 werknemers telt
  • geen werknemer of patroon uit paritair comité 118 of 220: € 350
Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Hotel Van der Valk
Baarleveldstraat 2 - 9031 DRONGEN (Tel 09 22 674 32)
Referentie
IPV/242/41/0169/77401/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
8 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
09u00-17u00, lunch inbegrepen
Aantal inschrijvingen
5/10
Lesgevers
Sophie Van Ranst (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven