Samenvatting
Volgende komt aan bod: wat zijn CCP’s, hoe deze toepassen in een lesomgeving, hoe controleren ...? Didactische tips én voorbeelden zitten vervat in deze training: een aanrader!

Doel
Deze opleiding heeft tot doel de leerkrachten de nodige achtergrondinformatie alsook didactische tips & tricks mee te geven m.b.t.:

  • de basisvoorwaardenprogramma’s (zoals reiniging & desinfectie, ongediertebestrijding, beheer koude keten, persoonlijke hygiëne, goede werkmethodieken, ….)
  • het HACCP – stappenplan en de beheersing van de CCP’s en PVA’s

Inhoud
Eerst werpt de lesgever een licht op de basisvoorwaardenprogramma’s en illustreert met praktijkvoorbeelden hoe deze didactisch kunnen vertaald worden naar een lesomgeving of school.
In een tweede lesgedeelte, wordt het HACCP-stappenplan overlopen alsook de methodieken m.b.t. gevarenanalyse.

Hierbij wil de lesgever een ‘praktische vertaalslag’ maken en een antwoord bieden op volgend gegeven:

  • Hoe brengen we deze materie over naar de leerlingen?
  • Welke zijn de CCP’s en PVA’s?
  • Hoe toepassen in een lesomgeving?
  • Waarom zijn dit CCP’s en hoe controleren, ….?

Aan de hand van didactische tips & tricks trachten we de ‘abstracte’ materie toegankelijker te maken. Een toffe uitdaging!

Doelgroep
Leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen Chemie, Voeding, Personenzorg)
Leerkrachten met interesse in voeding.

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/231/41/2501/75438/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
14 uur, geen VOV
Startdatum
19/01/2023
Datums
19/01/2023 en 23/01/2023
Uren
9u00-16u00
Aantal inschrijvingen
2/15
Lesgevers
Claude Pardo (Eva Moens Consult BV)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven